Taiteilijaesittely Eeva Kouvalainen

taiteilija Eeva Kouvalainen os. Korhonen

Kuvataiteilija Eeva Kouvalainen os. Korhonen

Asun perheeni kanssa Jyväskylässä. Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, Pyhäjärveltä, Taidekoti Hunningolta. Taiteilijuus on valuvika; kolmesta siskostani Anna Korhonen ja Paula Korhonen ovat taiteilijoita, kuten myös edesmennyt isämme, Taiteilija Matti Korhonen. Verenperintönä saatu on syy siien, että signeeraan kaiken taiteeni tyttönimelläni, “Korhosena”.

Valmistuin kulttuurialalle muotisuunnittelijaksi vuonna 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Pian töihin pääsemisen jälkeen alkoi perheellistyminen ja urani taiteilijana,. Otin haltuun myös graafisen suunnittelijan ammattiosaamisen Jyväskylän kristillisellä opistolla vuonna 2020.

Taidetyötä olen tehnyt freelancerina vuodesta 2013. Tehtäväni on auttaa ihmisiä tavoittamaan sisäinen taikavoima -oman tai minun taiteen kautta. Teen maalauksia ja taideohjauksia. Näiden puitteissa saan toteuttaa Tehtävääni ja hioa taidettani monipuolisesti.

Koen löytäneeni Oman Taiteeni sieltä, missä kauttani suodattuu Pohjolan sielunmaisema. Maalaustekniikkaani kuvailevat kaksi tyyliä: Vedic Art ja Acrylic Pouring. Näiden tekniikoiden yhdistelmää kutsun itse “Mustetahratekniikaksi”.

Suomalaisen taiteen aiheet liikkuvat kansantarujen luonnossa eläinten, ihmisten ja symboliikan muodossa. Korostan vahvaa värimaailmaa usein fosforimaalin ja metallilehden avulla. Postmoderni otteeni otteeni viittaa vahvoihin narratiiveihin, mutta kunnioitan tulkinnan tilaa. Jokaisella maalauksellani on väkevä, visuaalisuutta vahvistava tarina.

Vaikka taidematkani on aivan kesken, olen saavuttanut monta välionnistumista.
Useiden näyttelyiden ja asiakkuuksien lisäksi
-Minut kutsuttuun kansainväliseksi taiteilijajäseneksi Singaporen Aasialaiseen Taide Seuraan syyskuussa 2022 (IG & FB)

-Sain oman jakson Alfa TV:n taideohjelma “Sielunrauhan” 3.kaudella vuoden 2022 alussa
-Sain toteuttaa ensimmäisen kaupunkimuraalini “Vuoren Varsat” 2022 Jyväskylän keskusta-alueelle
-Maalaukseni “Annikki” pääsi osaksi KARELORE-TULEN HENKI yhteisnäyttelyyn kesäksi 2022 Kulttuurikeskus Juminkekoon, isäni synnyinkaupunkiin Kuhmoon
-Kuvitin maalaustaiteellani ja taitoin kokonaisen satukirjan (Persian Ruusu, 2021, Camilla Sandberg)
-Olen saanut kunnian tehdä taideohjaustyötä vuoden 2020 syksystä saakka kuukausittain Ravintola VENN:n Wine & Arts-illoissa
-Maalaukseni “Tapiolan Poika” pääsi HELENE20 yhteisnäyttelyyn syksyllä 2020.

Tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu kasvaa taiteilijana rooliin, jossa lisään taiteellista yhteistyötä ja taiteeni tavoittavuutta. Unelmoin esittäytymisestä kansainvälisellä taideareenalla. ja haaveilen yhteistyöstä Finlaysonin ja Marimekon kanssa; olisi järisyttävää olla osa suomalaista arkea konkreettisesti!

YHTEYSTIEDOT: www.eevakouvalainen.fi
kouvalainen.eeva@gmail.com
044 2928002
IG in English: @eeva.k.art

FB suomeksi: @eeva.k.art
Suomen Taiteilijat Ry:n jäsen

Lue myös ”AuRORA”-näyttelyn kuvataiteilijoiden Timo Hutun , Ann-Mari Kamppurin, Johanna Kangasharjun ja äänitaiteilija Anna Saksmanin taiteilijaesittelyt!