etusivu esittelykuva eevakart.com taiteilija eeva kouvalainen

TAITEILIJA EEVA KOUVALAINEN OS.KORHONEN

Teen taidetyötäni kotistudiossani Jyväskylässä. Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, Pyhäjärveltä, Taidekoti Hunningolta. Taiteilijuus on sukuvika: siskoistani Anna Korhonen ja Paula Korhonen ovat myös kuvataiteilijoita, kuten myös edesmennyt isämme, Taiteilija Matti Korhonen. Verenperintönä saatu on syy siihen, että signeeraan kaiken taiteeni tyttönimelläni, ”Korhosena”. Taiteilijanimi ”EEVAKART” on käytännöllisyyden sanelema; se on lyhyt, ytimekäs ja sopii suomalaiseen suuhun.

MATKA TAITEILIJAKSI

Olen piirtänyt niin kauan kuin muistan. Se on kiinnostanut aina ja minua on kannustettu siihen. Hakeuduinkin kulttuurialalle ja valmistuin muotisuunnittelijaksi vuonna 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Pian töihin pääsemisen jälkeen alkoi perheellistyminen, minkä seurauksena loin itselleni työn kuvataiteilijana. Hektisimmän pikkulapsiajan loputtua otin haltuun graafisen suunnittelijan intensiiviopinnot Jyväskylän kristillisellä opistolla vuonna 2020.

Taidetyötä olen tehnyt freelancerina vuodesta 2013. Matka on sisältänyt mitä erilaisimpia kuvataideprojekteja ihanien asiakkaiden kanssa. Kirjava taideoimintani on vakiintunut kolmeen päätuotteeseen: maalaustaide, tilaustyöt ja taideohjaus. Näiden puitteissa saan toteuttaa ja hioa taidettani monipuolisesti.

Tervetuloa seuraamaan taidematkaani myös somen puolelle, jossa julkaisen taidesisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.

TAIDETEKNIIKKA JA -TYYLI

Käsin piirtäminen ja maalaaminen ovat aina olleet rakkaimmat tavat luoda, vaikka nautin myös graafisesta kuvittamisesta. Koen löytäneeni Oman Taiteeni sieltä, missä kauttani suodattuu Pohjolan sielunmaisema.

Maalauksissani sekoittuvat kaksi tekniikkaa: Vedic Art ja Acrylic Pouring. Näiden tekniikoiden yhdistelmää kutsun itse ”Mustetahratekniikaksi”. Maalaus alkaa abstraktista pohjasta, josta maalaan intuitiivisesti esiin näkemäni. Löydän aina aarteita, jotka liittyvät Pohjoisen tarustoon.

Piirtämiseen käytän erilaisia lyijy- ja hiilikyniä. Piirrokseni ovat pääsääntöisesti mustavalkoisia. Käytän piirtämistekniikkaa vain muotokuvissa, joskin toteutan niitä myös maalaamalla.

Suomalaisen taiteen aiheet liikkuvat kansantarujen luonnossa eläinten, ihmisten ja symboliikan muodossa. Korostan vahvaa värimaailmaa metallilehden, UV- ja fosforimaalin avulla.

Haluatko nähdä, kuinka maalaus syntyy? Kurkista videoon, jossa luon maalauksen Pinnan Alla 2022 !

TARINALLINEN TAITEILIJA

Taiteeni tarina on vähintään yhtä merkittävä osa kokonaisuutta, kuin sen visuaalinen puoli; vaikka ne ”riittävät” vaikuttamaan erikseenkin, vasta yhdessä ne herättävät toisensa eloon. HUOM: Pääset lukemaan jokaisen maalauksen tarinan klikkaamalla maalauksen kuvaa!

Postmoderni otteeni viittaa vahvoihin narratiiveihin, mutta kunnioitan tulkinnan tilaa. Visuaalinen ilme on realismin ja abstraktin sopusointua. Jokaisella maalauksellani on tarina, jonka jaan suomeksi FB:ssa ja englanniksi IG:ssa käyttäjänimen @eevakart takaa.

TAITEELLINEN VAPAUS

Generalistina kiinnostun valtavasti useista aiheista ja niiden tutkiminen toimii saumattomasti maalaustekniikkani kanssa. Tekniikan lisäksi taiteessa motivoi oman sisäisen ilmaiseminen näkyväksi. Taiteen luominen on tehtävällinen , ilmaisullinen ja psykologinen helpotus minulle itselleni. Koen, että Lahjani ja Tehtäväni on toimia Universumin kanavana virrata tähän maailmaan kauneutta ja tarinoita jostain tämän ulottuvuuden toiselta puolelta.

Suomalainen taide, mytologia, psykologia, tieteet, historia, kulttuuri, uskonnot ja Kalevala kietoutuvat taidemaalauksissani harmoniseksi kokonaisuudeksi. Muotokuviin suodattuu samaa. Halu kokeilla ja oppia uutta tekee taiteestani jatkuvasti kehittyvän luovuuden ilmaisun.

Sama filosofia pätee taideohjaukseeni; mielenkiintoinen aihe on ilo oppia ja uteliaisuus on vahva tuki luovuudelle. Koen iloa ja etuoikeutta todistaa paikanpäältä sitä, kuinka jokainen luova ilmaisee omaa sisäistään maalaamisen keinoin, läsnä siinä hetkessä.

TAITEILIJAN SAAVUTUKSIA JA -SUUNNITELMIA

Vaikka matkani taiteilijana on aivan kesken, olen saavuttanut monta välionnistumista.

Suunnitelmiin kuuluu taiteeni tavoittavuuden lisääminen ja taideapurahoittuminen. Koen myös Aurora4UA Ry:n toiminnan tukemisen tärkeänä jatkossakin.

eevakart taiteilija Eeva Kouvalainen lumoudu taiteesta

Kiinnostaako taiteeni? Ota yhteyttä, niin jutellaan!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.