Pässi 2024 alkuperäismaalaus taide maalaus eevakart suomalainen taide art painting

PÄSSI 2024

50cm x 40cm

Akryylimaalaus kankaalle, lisäksi hopeista metallilehteä ja fosforimaalia.

700€

Suomalaisen sananlasku ja kielikuva käyttää sanaa ”pässi”, kun puhutaan itsenäisestä, sinnikkyyden sokaisemasta miehestä. Sarvet symboloivat myös miehen voimia, taistelutahtoa, kykyjä puolustaa ja hyökätä, käyttää voimiaan hyvään ja pahaan. Samaan aikana mies on silminnähden nuori, hän on täynnä taistelutahtoa ja edellytyksiä käyttää sarviaan, mutta ne ovat käyttämättömät, suuret, vahvat, ja ehkä myös kömpelöt, näkökyvyn rajaavat ja sokaisevat. Ehkä ihon naarmut ovat syntyneet aikana, jolloin sarvia ei vielä ollut.

Sinisen ja hopean yhdistelmä on viileä ja pohjoismainen, melankolinen ja unenomainen. Värimaailma viittaa Siniseen Hetkeen, joka on valoilmiö. Se on havaittavissa hämärässä sekä aamulla että illalla, varsinkin talvella, kun auringon valoa siroaa epäsuorasti ilmakehän kautta. Se kestää nimensä mukaisesti vain hetken, joka tuo ripauksen lohdullista filosofiaa ”tämäkin aika menee ohi ja väistyy”-muodossa.

Täysi kuu viittaa myös susiin, lampaan arkkiviholliseen (ja sopivasti tätä maalausta edeltäneeseen teokseen, Suden Hetki 2024). Ehkä lampaan poikasta pitää suojella erityisen paljon juuri silloin. Karitsa voi olla suojelun kohde, isyyden symboli, viaton pieni puhdas, marttyyri ja uhri, tulevaisuus ja jälkipolvi. Se voi kuvastaa myös miehen sisäistä lasta tai lapsuutta. Karitsalla on vahvat mielleyhtymät myös Kristukseen sekä uskonnollisiin uhrimenoihin. Kontrastisesti sarvekas olento on viittaus myös saatanaan ja pakanallisuuteen.

pässi 2024 maalaustaide esittely video somessa instagram ja facebook eevakart

Katso video, jossa esittelen PÄSSI 2024 -maalauksen INSTAGRAMISSA ja FACEBOOKISSA!

Katso myös myynnissä olevat teokseni MAALAUKSET-sivulta sekä jo Kodin löytäneet maalaukset GALLERIA -sivuilta!

HALUAN OSTAA PÄSSI 2024 -MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.