”Yön Kulkijat” on synkkä ja mystinen maalaus, joka vie katsojan syvälle hetkellisyyden, aikamatkailun ja spekulaation maailmaan.

YÖN KULKIJAT 2024

48cm x 81cm

Akryylimaalaus kankaalle, kehystetty

800€

Teoksen keskiössä on nuori mies, jonka olkapäällä istuu viisas huuhkaja. Huuhkaja katsoo menneisyyteen, kun taas nuori mies suuntaa katseensa tulevaisuuteen, jännittäen mitä tuleman pitää, mutta samalla luottaen vahvasti itseensä. Taustalla täysikuu loistaa oranssina, ympärillään tiheä metsä, luoden teokselle tummanpuhuvan tunnelman.

Mieshahmo on edelleen haastavin ja teknisesti opettavaisin aihe minulle maalata. Työstin miehen kasvoja ja rintaa kauan. Lopputulos tavoittaa vaikutelman nuoresta miehestä polkunsa alussa. Toki joka kerta opin taatusti vielä lisää.

”Yon Kulkijat” säilyttää tyylillisen yhtenäisyyden aiempien teosteni kanssa, mutta tuo esiin uuden elementin – oranssina loistavan kuun. Maalauksen elementit tuovat esille sen, kuinka asenteellista on asioiden tarkastelu sekä etu- että jälkikäteen. Tämä teos on voimakas ja tunnistettava osa kokoelmaani, täynnä mystiikkaa ja visuaalista syvyyttä.Tämä maalaus ei ainoastaan kuvaa kahden hahmon – ihmisen ja huuhkajan – matkaa, vaan kutsuu katsojan pohtimaan omia näkemyksiään menneisyydestä ja tulevaisuudesta.

Teos on esillä ”LENTO”-näyttelyssäni Vuolijoella, Riihipiha-museon Niittypirtissä.

HALUAN OSTAA TÄMÄN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.