MAALAUS TAIDE TEOS EEVAKART.COM YHTEYS 2023
YHTEYS 2023

YHTEYS 2023

50cm x 40cm

Akryylimaalaus kankaalle, lisäksi silkkipaperia, lasikiviä, kultaista metallilehteä ja struktuuripastaa.

700€

Yhteys 2023 vei minut syvään flow-tilaan. Uuden tekstuurin kokeileminen oli mahtava haaste ja huomasin ”leikin” innostavan tekemistäni entisestään. Kevät ja pakkaset kutsuivat intuitioni kaatamaan punoitusta ja kylmää kankaalle. Jostain syystä yksi hahmoista oli selvästi närhi.

Naamion symboliikka on mielenkiintoinen. Kasvot on peitetty ihmisen historiassa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla rituaalia, naamiointia, piilottamista ja huvittamista varten. Naamio on osa ihmisen rituaaleja seremonioissa, juhlissa, hautajaisissa, sodassa ja rikoksissa.

Äitini kertoi minulle, kuinka nuoret naiset maalasivat silmänsä hiilen avulla. Tällaisella synnillä voisi lisätä viehätysvoimaa erityisiin tilaisuuksiin. Kiehtovaa ja kiellettyä. Näen tämän ”naamion” rituaalina myös omassa elämässäni.

Peite tulee esiin myös maalauksen symboleista. Onko se morsiamen huntu, läpikuultavaa lunta vai hämähäkinverkko? Nousevatko herkät kukat laskoksista vai varjoista? Jokaisella on oma tulkintansa.

Närhi on uskomattoman kaunis lintu! Sen päässä on tupsu ja kasvoja peittää musta naamio. Kaikki yksilöt ovat yhtä upeita. Tämä iloisesti ja äänekkäästi parveileva lintu huumaantuu talvella puihin jääneistä marjoista. Kun sato on huono, se siirtyy eteläisempään maihin. Kesällä se on hiljainen ja huomaamaton.

Mytologiset uskomukset ja sanonnat sielulintuista elävät edelleen Suomessa. Tutumman uskonnollisen käsityksen suojelusenkeleistä uskotaan sopivasti perustuvan samaan symboliikkaan, koska molemmat olennot ovat jumalaisia olentoja, jotka suojelevat sieluja syntymästä lähtien.

Närhi on yksi niistä pienistä linnuista, joita suomalaiset pitivät sielulintuina. Sen katsottiin sopivan persoonallisuudelle; pieni lintu pienille lapsille, kyyhkynen hyville, pöllö vanhoille piikoille ja korppi kyläviisaille.

HALUAN OSTAA TÄMÄN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.