galleria taide maalaus eevakart.com vetehisen lupaus

VETEHISEN LUPAUS 2021

50 X 60cm

Akryylimaalaus kankaalle.

Koti Pyhäjärvellä.

Minulle maalaaminen on voimakas tarve ja keino ilmaista ajatuksia ja helpottaa pään ruuhkaa. Valmis työ on miellyttää, lohduttaa, ymmärtää ja muistelee. Se myös uskaltaa puolestani olla juuri ajatuksen ja tunteen kaltainen. Oikeassa elämässä on niin helppoa olla hiljainen harmaa tapetti, taiteessa voi olla ”turvallisesti” vaikkapa räiskyvä, huutava ja kiehtova.

Tämä maalaus syntyi rakastamallani mustetahratesti-tekniikalla. Erityistä on se, että prosessi oli tarkoitettu opetuskäyttöön ja läsnä oli joukko nuoria maalausta opiskelevia. Lähestymistapa oli myös analyyttisempi, ”jouduin” pohtimaan auki asioita, jotka olivat aina olleet intuitiivisia. Se oli jännittävää ja terveellistä omalle taiteilijuudelleni. Vetehisen Lupaus 2021 alkuperäismaalauksessa on paljon uusia oivalluksia tekniikasta, olen niin innoissani lopputuloksesta!

Prosessin kuluessa törmäsin muinaiseen tarinaan Vetehisistä (lienee korrektia kutsua niitä myös metenneidoiksi). Psykologiaa, mytologiaa ja uskomuksia parhaimmillaan, mikä ihana aihe! Tarinan mukaan ihmiset näkivät niitä ennen, aina vesillä asioidessaan. Eräänä kertana Vetehinen häiritsi veneileviä miehiä, jotka löivät kirveellä venettä keinuttanutta kättä. Vetehinen lupasi ettei enää koskaan häiritsisi miehiä, jos vain saisi kätensä takaisin. Kätensä saatuaan Vetehistä ei ole nähty. Kuinka mielenkiintoista, inhimillistä, karua ja kaunistakin

Kiinnostuitko alkuperäismaalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.