galleria taide maalaus eevakart.com vaskaajatar
VASKAAJATAR 2022

VASKAAJATAR 2022

30 X 30 X 3,5cm

Akryylimaalaus kankaalle.

Koti Pyhäjärvellä.

Kaadoin tulevan näyttelyn inspiroimana lämpimiä kuparin sävyjä canvakselle. Abstraktista pohjasta löytyi naisen kasvot ja sitten sukelsinkin inspiraatioon..oih, että mä rakastan tätä tekniikkaa!

Runsaus ei riittänyt alkuunkaan. Lisäsin kaikki metallivärit ja kultaista metallilehteä. Sitten tulivat vihreät malakiitit, lisää luita ja korppeja. Viimeisenä ilmestyi suuri, pyöreä objekti taustalle. Sitten vasta maalaus ilmoitti, ettei siihen saanut enää koskea. Se on minulle merkki siitä, että se on valmis.

Kuka ihme tämä myyttinen hahmo oikein olikaan? Lukijamatka vei minut tutkimaan malakiitteja, eläimiä, luita, kultaa ja Jumalia, löydöksistä esittelen vain osan. Ja jälleen huomasin, että kaikki on yhteydessä toisiinsa ja harmoniassa keskenään.

Malakiitti on vihreää kuparimalmeista syntynyttä kivimuodostelmaa. Sillä on valtavasti koristeellisia käyttötarkoituksia, mutta sen uskottiin myös suojelevan pahalta ja vaaralta. Sitä kuvaillaan myös muutoksen, muuttumisen ja siirtymisen energiaksi. Malakiitin uskottiin helpottavan naistenvaivoja ja synnytystuskia. Mielenkiintoista oli lukea, että egyptiläiset kutsuivat elämänjälkeistä ”Malakiittikentäksi”.

Kulta on alkuaine, nimeltään ”AU”. Nimi viittaa sen latinankieliseen nimeen ”aurum”, joka tarkoittaa säihkyvää sarastusta. Kulta on universaali vaurauden, vallan ja rikkauden elementti. Tätä tutkiessani törmäsin myös vaskooliin, jolla kulta löydetään käsin erityisen ”lautasen” avulla.

Vaskooli kutkuttaa mieltäni monesta syystä. Se kuulostaa siltä, mitä sillä tehdään ja minun päässäni ruotsinkieliset sanat vask=pestä ja skål=malja liittyvät siihen myös. ”Vaski” on alkuperäinen suomenkielinen sana kuparille (joka tulee ehkä vironkielestä ”vask”?). Tämä lukumatka teki täyden ympyrän ja palasi alkuperäiseen inspiraatiooni, näyttelyyn Lapissa, Tankavaarassa, johon vaskooli ja kullanhuuhtominen vahvasti liittyvät.

Mutta Vaskaajatar on jumalallinen Nainen, joka erottelee Elämän ja Kuoleman oikeisiin maailmoihin. Naisen Voima ottamassa ja antamassa Elämänvirrasta, arvokkaasti ikuisessa Viisaudessaan.

Kiinnostuitko alkuperäismaalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.