galleria taide maalaus eevakart.com valtias

VALTIAS 2015

40 x 100cm

Akryylimaalaus kankaalle.

Kehystetty Kehystämö Pekka Korhosella (JKL)

Koti Kainuussa.

Halusin vangita riikinkukkouroksen estetiikan naiselliseen hahmoon. Hallitsija on lajinsa korkein, oikeutettu valtaan ja mielivaltaiseen hallintaansa. Inspiraation Valtias 2015 maalaukseen sain intialaisesta kansantarusta.

Riikinkukkojen symboliikka on lähes yhtä värikästä ja rikasta kuin siihen liitetty symboliikka. Hindulaisuudessa riikinkukko liitetään jumaliin ja suojelukseen, se tarkoittaa myös hyväntahtoisuutta ja valppautta. Kristinuskossa riikinkukko edustaa kuolemattomuutta ja ylösnousemusta. Kreikkalais-roomalaisessa mytologiassa se merkitsee turhuutta ja tähtien kaikkinäkeviä silmiä. Joissakin Aasian kulttuureissa se ilmentää myös arvokkuutta ja onnea. Riikinkukon tyylikäs tanssi, jossa se vaihtaa vanhoja höyheniä uusiin, symboloi uudistumista ja kasvua. Universaalisti riikinkukko toimii muistutuksena siitä, että todellinen kauneus piilee omassa itsessä ja sen ylpeänä esittelyssä

Kiinnostuitko maalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.