galleria taide maalaus eevakart.com valkoinen norsu

VALKOINEN NORSU 2016

40 X 40CM

Akryylimaalaus kankaalle.

Koti Helsingissä.

Valkoisia norsuja kunnioitetaan kaikissa kulttuureissa. Ne symboloivat harvinaisuutta, puhtautta ja valtavaa arvoa. Niiden albinismia pidetään ainutlaatuisena, mikä tekee niistä pyhiä monissa Aasian perinteissä. Valkoiset norsut symboloivat viisauden ja armon arvoja, jumalallista ja henkistä maailmaa. Valkoisen norsun esittäminen lahjana merkitsee suurta kunniaa, kun taas toisissa se on taakka niiden kalliin ylläpidon vuoksi. Maalauksen nimi viittaakin sanontaan, jolla tarkoitetaan näennäisen arvokasta asiaa, joka todellisuudessa tuottaa haltijalleen vain harmia ja kuluja. Näillä majesteettisilla olennoilla on voimakas metaforinen paino, ja ne edustavat sekä poikkeuksellisia siunauksia että niihin liittyviä haasteita. Aihe symboloi myös suurten voimien ja hauraan kauneuden välistä dynamiikkaa.

Isoäitini keräili pieniä norsuesineitä matkoiltaan ja häneltä jäikin jälkeensä kymmeniä onnea tuovia norsuja. Pidin niitä kauniina ja hauraina, posliinisilta katkesi harmillisen herkästi aina kärsä. Ehkä tällainenkin muisto suodattui tähän työhön.

Kiinnostuitko maalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.