Suojelija 2022 eevakart galleria näyttelymaalaus alkuperäistaide maalaustaide suomalainen taide

SUOJELIJA 2022

30cm x 40cm

Akryylimaalaus kankaalle.

500€

Tämä pelätty ja ristiriitainen hahmo liittyy vahvasti hyvään onneen, vartiointiin ja suojelukseen. Käärme oli pyhä ja maaginen ,shamanistisenakin pidetty eläin. Käärmeen osia on piilotettu taikakaluina kodin rakenteisiin vahvistamaan suojaa pahalta. Suomalaiseen kulttuuriin kuului rautakaudelta saakka myös ns. elättikäärmeiden pitäminen, jotka suojelivat karjaa ja takasivat hyvän sadon ja onnen perheelle. ”Lemmikkejä” palvottiin ja lahjottiin ”uutisilla”; esimerkiksi viljasadon ensimmäisillä jyvillä ja lehmän ternimaidolla. Mutta myös ensimmäisellä rintamaidolla.

Käärmeen alla olevat kiemuraiset muodot näyttivät nesteeltä ja mieleeni juolahti kulta -ihana, toisiaan korostava kylmän ja lämpimän liitto, ajattelin. Kulta symboloi vaurautta ja rikkauksia. Lisämerkitys sekä synonyymi löytyi lukiessa: herkullista on, että käärmeille uhrattua rintamaitoa sanotaan nykyäänkin ”kultapisaroiksi”. Rintamaitohan antaa vastasyntyneelle suojan moneen ja maito on runsauden ja rikkauksien symboli. Tietysti.

HALUAN OSTAA TÄMÄN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.