Salaisuus 2023 triptyykki eevakart lumoudu taiteesta

SALAISUUS 2023

2 x halk. 30cm, 1 x halk. 20cm

Kolmiosainen akryylimaalaus pyöreille kankaille. Lisäksi uv-maalia sudenkorennoissa.

600€

”Salaisuus” kurkistaa Luonnon mystiseen maailmaan kolmiosaisen maalauksen keinoin. Korunkaunis ja hauras sudenkorento kätkee voimakkaan symboliikan itseensä. Lapsen, naisen ja miehen kädet pitelevät tätä satojen miljoonien vuosien evoluutioihmettä ihollaan – yksi ihmisen ikä lyhyen kesän kestävän rinnalla. Kuin muistuttaen Elämän kiertokulusta, hetkellisyydestä ja sen hauraudesta, ikuisesta kasvusta ja sisäisistä voimista.

Sudenkorennolla on muutama pahaa enteilevä nimi, joista tässä rajaan ne suomenkielessä käytettyihin. Mm. pirunpuntari, pirunhevonen ja pahanhevonen ovat olleet nimityksiä, joista jokainen heijastaa ihmisten kokemaa pelkoa niitä kohtaan. Korento tarkoittaa vartta tai riukua, etuliite viittaa pahana pidettyyn ”suteen”. Niiden on uskottu tekevän pahaa nukkuville tai aiheuttavan onnettomuuden hänelle, jonka yli on lentänyt.

Mutta sudenkorento liitetään myös muutokseen, hyväksymiseen, kehitykseen ja kypsyyteen. Taitavan lentäjän liikkeet ovat keveitä ja täynnä iloa (ja ylivoimaista saalistustaitoa!). Sen lyhyessä elämässä korostuu hetkellisyys ja ajan merkitys. Myös valo, kauneus ja lahjakkuus liitetään sudenkorentoon.

Tämä turkoosin, oranssin ja pimeyden sävyissä kylpevä kokonaisuus kuvailee Luonnon kestävää kauneutta ihmisen olemassaolo taustanaan. UV-valo paljastaa ikuisen piilottaen väliaikaisen, hauraus ja voima yhdessä ja erikseen rinnakkain.

Tulkinta on tässäkin tapauksessa asenteesta kiinni. Kuinka Sinä katselet käsiisi laskeutuvia Elämän Salaisuuksia?

HALUAN OSTAA TÄMÄN KOLMIOSAISEN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.