RUUSUNPUNAINEN 2016

RUUSUNPUNAINEN 2016

30 x 30 x 3cm

Akryylimaalaus kankaalle.

Koti Virossa.

Tämä maalaus syntyi raskauden aikana. Se kuvaa elämän pyhää kauneutta ja kuinka äidiksi tuleminen on etuoikeus ja siunaus, upea alku uskomattomalle matkalle. Kuinka elämän ihme tapahtuu sisällä ja juuri nyt, puhdasta elämän luomisen taikuutta!
..Mutta samalla on olemassa se tabu, jota ei voi sanoa ääneen. Se, että kaikessa kauneudessa voi olla tuskallisia piikkejä, joiden takia pitäisi vuotaa verta hiljaisuudessa. Se puoli, joka saa ihmisen tuntemaan itsensä kiittämättömäksi, sokeaksi ja eksyneeksi. Kesti kauan raskauden jälkeen löytää ”minä” uudelleen.


Raskauskokemukseni oli tuskallinen, pitkä ja kauheaa fysiikan turismia. Minun on korostettava, että olen kiitollinen ja onnekas kallisarvoisista lapsistani, enkä muuttaisi mitään. Samalla häpeän tunnustaa, että tähän päivään asti raskaus oli ehdottomasti elämäni tuskallisinta ja sietämättömintä aikaa, vaikka kuinka katsoisin menneisyyteen ruusuisten lasien lävitse. ”Hauskinta” on, että kukaan ei voinut nähdä todellisuutta, eikä se olisi auttanutkaan tietenkään, mutta ikään kuin ruusunpunainen olisi tehnyt verenpunaisen näkymättömäksi.


Sain lohtua mantrasta: ”Tämäkin menee ohi.” Ja aivan kuten kukat kukkivat ja piikit sattuvat, sekin oli Elämän edellytys ja väliaikaista.

Kiinnostuitko maalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.