MAALAUS TAIDE TEOS EEVAKART.COM RAUTARATSUT

Rautaratsut 2022

2 x 40cm x 40cm

Akryylimaalaus kankaalle.

800€

Suomalaisen mytologian mukaan hevonen on syntynyt vuoren sisällä hiisien takomana. Kivestä pää, kalliosta kaviot, sääret rautaa ja selkä terästä. Tarinasta inspiroituneena käytin pohjassa lähes pelkästään metallivärejä. Harjakset on kuparia, joka muuttuu ajan saatossa turkoosiksi.

Kalevalassa rautainen ratsu on Väinämöisen tekemä. Alkuäiti Iro antaa veljeksille Väinämöiselle, Ilmariselle ja Joukahaiselle luvan lähteä kosiomatkalle, jos onnistuvat valjastamaan hurjan hevosen. Tämä taas on symbolinen vertaus ihmisen impulsiivisuudelle, jonka hallitsemisessa vain viisaat ja kärsivälliset onnistuvat.

Hevosen emuuksi on nimetty Tahvanus, joka on suomalaistunut nimi hevosten suojelupyhimys Stefanoksesta. Muinaisissa loitsuissa kutsuttiin Hiiden varsaa lopettamaan raudan viiltämä verenvuoto tai auttamaan tietäjää työssään. Jälleen kerran kaikki on harmoniassa suhteessa toisiinsa; uskomukset, kieli, mytologia ja symboliikka, näin muutaman mainitakseni. Uskomattoman kauniita olentoja!

HALUAN OSTAA TÄMÄN TEOKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.