PYHÄTÄR 2022

50 x 100cm

Akryylimaalaus kankaalle. Lisäksi kultametallilehti.

Koti Laukaalla.

Kaikki asettui taas täydelliseen järjestykseen. Näyttelyn (ja lasten avaruusmaalausten) innoittamana valitsin aloittaa violetin herkullisilla väreillä. Kaatamastani abstraktista pohjasta löysin kauniit kasvot, tanssilliset kädet sekä valtavasti kukkia. Kylmät värit tarvitsivat jonkin hehkuvan elementin, johon kulta tuntui kutsuvalta valinnalta.

Sana ”pyhä” tarkoittaa alunperin ”erotettu”, ”rajattu” ja ”merkitty”. Se tarkoittaa alkuperältään jumalallista olentoa ja tapahtumaa. Sillä on erityinen ja muuttuva paikka kulttuureissa. Entisaikoina pyhänä pidetty ei tänä päivänä välttämättä enää herätä pyhyyden tunteita. Tanssi on yksi taiteen ja pyhyyden ilmaisumuoto ja se kietoutuu kokonaisuuteen saumattomasti.

Violetti korostuu tässä maalauksessa lähes päärooliin. Violetin symboliikkassa korostuu henkisyys, luovuuteen, raskasmielisyyteen ja syviin tuntemuksiin. Se on myös magian, salaperäisyyden ja pyhyyden väri. Aistillinen ja herkkä vaaleanpunainen täydentää violetin voimaa. Orvokkeja pidetään vaatimattomuuden ja kainouden vertauskuvana, jotka ovat edelleen suomalainen hyve. Keskiajalla kevään ensimmäistä orvokkia juhlittiin mm. tanssimalla.

Pyhätär oli yhteisnäyttelyPyhättäret”(2022) nimikkoteokseni. Se on myös painokuvituksena myymässäni taidepakassa ja edustaa sanaa ”Kauneus”, korttia numerolla 6.

galleria taide maalaus eevakart.com pyhätär

Kiinnostuitko maalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.