maalaukset teos taide eevakart.com MEHI 2022

MEHI 2022

Normaali kuusikulmio, sivun pituus 30cm, leveys 60cm

Akryylimaalaus kankaalle. Lisäksi kultaista metallilehteä.

700€

Tämä maalaus symboloi kaikkia naiseuden voimia parantajana, äitinä ja viettelijänä. Ihailun ja palvonnan kohde, estetiikan ja kauneuden aihe, jumalallinen kuolevainen. Naisen luonne ja voima. Näkyviin piilotetut henkilökohtaiset salaisuudet ja yksityisyys, muinaisen lainalaisuudet ihmisyyteen ja naisellisuuden verhottuina.

Sana ”Mehi” on muunnos sanasta mesi, joka on jumalien makea juoma, jota kutsutaan myös nektariinimaiseksi mehuksi. Kun sanot sen, se saa hymyn huulille (sinä kokeilit sitä, eikö niin!). Maalauksen hahmolla on voima ja valta tulla palvotuksi kauneutensa, tehtävänsä ja asemansa vuoksi. Se on erinomainen metafora naiseuden ajattomille arkkityypeille, Kuningattaret,

Mehiläisten hunajakoneisto on ihmeellinen, mikä taianomainen olento mehiläinen onkaan! Hunajan esittely ansaitsisi ihan oman kirjastonsa, mutta tässä pieni tiiviste aiheesta. Tämä antiseptinen Luonnon superaine säilyy ikuisuuden ja sen parantavia ominaisuuksia on kautta aikojen käytetty ihmisen eduksi. Makea herkku on arvokas vielä tänäkin päivänä ja se symboloi ihanaa, makeaa, rikasta, iloista, onnellista, elämää, hedelmällisyyttä, terveyttä ja arvokasta.

Kalevalassa Väinämöistä parannetaan hunajalla ja Lemminkäistä herätetään kuolleista mehiläisen avulla. Mielenkiintoista on myös se, että ensimmäiset mehiläiset tuotiin Suomeen vasta vuonna 1760 Virosta, mutta suomalaisessa kansanperinteessä siihen on viitattu vuosisatoja aikaisemmin. Sen arvellaan johtuvan siitä, että hunajaan liittyvää sanallista perintöä on kuljetettu mukana suomalais-ugrilaisten mukana, vaikka mehiläisiä on Suomessa aina ollut.

🇬🇧The significance of honey and its healing properties have been central in both the Kalevala and Finnish folklore. The painting portrays the many powers of femininity as a healer, mother, and seductress, concealing personal secrets within its beauty. ”Mehi” symbolizes a woman’s authority and position at the center of life. What comes to your mind about this artwork?

Each of my paintings has its own story, which you can explore on my website or on social media. Buy this piece by e-mailing me on eeva@eevakart.com and immerse yourself in the Nordic landscape of the mind and get enchanted by art!

HALUAN OSTAA TÄMÄN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.