Manan Väki 2022 maalaus galleria triptyykki taideteos

MANAN VÄKI 2022

Triptyykki 3 x 28cm x 35cm

Akryylimaalaus kankaalle.

800€

Miehen kuvailu on jostain syystä minulle se haasteellisin aihe, mutta mielekkäästä haasteesta oppii ja opiskelusta on hyötyä. Hahmot olivat alusta saakka raamikkaat ja maskuliiniset, oikein voimakkaat. Tutkimusmatka mytologian, kielen, kansantarujen ja Kalevalan kautta vei ajatukset sanojen ”Väki” ja ”Mana” äärelle. Väki tarkoittaa tuonpuoleista pyhää voimaa esineissä, asioissa ja olennoissa. Erityisesti henkimaailmaan liittyvässä sanat kantavat erityistä energiaa. Sanoihin sisältyy myös uhkaa ja mahdollisuutta. Väkeä voi värvätä ja valjastaa, kanavoida ja usuttaa. Väki viittaa myös yliluonnollisiin asioihin ja voi ilmetä niin sairauksina kuin taikavoimina.

Mana on oikeastaan synonyymi Väelle; se on ihmisissä, eläimissä, esineissä ja jumalissa piilevä persoonaton voima. Mana on voimaa, joka voi olla hyvää tai pahaa, hyödyllistä tai vaarallista. Mana liittyy myös muiden kansojen uskontoihin. Kielessä Mana näkyy sanoissa, joilla kutsutaan henki paikalle, kiroillaan tai kuvaillaan Kadotusta. Sanan arvellaan myös symboloivan korkea-arvoisten ihmisten erityisiä piirteitä.

Korppi on vanhalta nimeltään Kaarne. Se on shamanistinen pyhä lintu, jonka uskottiin tuovan viestejä ylisestä ja alisesta, sekä vainajalasta, eli manalasta. Kaarneen voimia pidettiin myös yliluonnollisina ja voimallisina. Kaarneesta juontaa myös sanonta pahan ilman lintu, koska sen musta väri liitettyyn huonoihin uutisiin. Mielestäni kaarne on luonnollinen osa Manan Väkeä.

Minulle Manan Väki 2022 aukenee voimakkaana suojeluksena, Universumin viesteinä ja rajattomina voimina.

HALUAN OSTAA TÄMÄN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.