KUNNIAVIERAS 1,2 & 3 2024

20cm x 20cm

Akryylimaalaus pahviin kiinnitetylle kankaalle. Mustat valmiskehykset.

MYYTY.

Kodit kolmessa eri osoitteessa Suomessa.

Tämä tummasävyinen suruvaippa on aina kantanut mukanaan menneisyyden tarinoita ja raskaita ennustuksia. Juhlalliseen tummaan pukeutunut perhonen on saanut nimensä suoraan ruotsinkielen ”surumanttelista”. Vainajia kuljettaneiden hevosten tummia juhlaloimia sanottiin myös suruvaipoiksi.

Suomessa(kin)perhosten uskottiin kantavan sieluja ja ennustava tulevaa. Siipien väri ja kohtauspaikka vaikuttivat ennusmerkkien tulkintaan. Jos kohtasi keväällä ensiperhosen, joka oli suruvaippa, uskottiin sen tietävän vaikeita aikoja. Täydellisen muodonmuutoksen läpikäyvä perhonen symboloi universaalisti muutosta, kehitystä, kasvua ja uudelleensyntymistä.

Perhosten siivet ovat suomuiset, suorastaan samettikarvaiset. Suruvaipan siipien värit ovat uskomattoman kaunis tumma sekoitus hohtavan metallisia violetin ja ruskean sävyjä ja sinisiä timantteja vaalealla reunalla. Kaunista symboliikkaa on myös se, kuinka suruvaipan vaalea reuna kirkastuu ja haalenee kermankeltaisesta kirkkaan valkeaksi talvehtineilla suruvaipoilla. Mitä valkoisempi kontrasti, sen syvempi tumma, kuin aika kultaisi muistot. Haikean suloinen maalaushaaste.

Minulle suruvaipan ilmestyminen maalauksiin toi pintaan rakastavaa surua ja ikävää, raskaita luopumisen tunteita. Kuin olisin saanut vierailla suurien kipeiden luona. Ajatus siitä, että myös minä voin saada vuorostani Vieraita kepeiden perhosten muodossa on lohdullista.

Kuka Sinulle tulee Kunniavieraista mieleen?

Kurkista millaisia maalauksia on myynnissä ja millaiset teokset ovat löytäneet jo Koteihinsa!

KATSO VIDEO, jossa esittelen Kunniavieraat Instagramissa ja Facebookissa!

HALUAN OSTAA TÄMÄN MAALAUKSEN!

Ota yhteyttä tällä lomakkeella.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.