on taiteilija Eeva Kouvalaisen maalaama alkuperäismaalaus. Lumoudu taiteesta! Maalaustaide, tilaustyöt ja taideohjaus. Kantele 2021
KANTELE 2021

KANTELE 2021

Halk. 40cm ja halk. 20cm

Akryylimaalaus pyöreille kankaille. Lisäksi kultaista lehtimetallia.

Koti Vantaalla.

Nyt se on valmis, saanko esitellä: ”Kantele”, kahden maalauksen abstrakti teos. Maalauksellani haluan ilmaista viittauksien avulla Kalevalan pohjoismaista identiteettiä, aistien maailmaa ja Luonnon toistuvia muotoja.

Kalevalassa Väinämöinen rakentaa hauen leukaluusta kanteleen, jonka maaginen ääni kokoaa ihmiset yhteen. Väinämöinen nukuttaa musiikin supervoimilla Pohjolan, menettää soittimen merelle, rakentaa uuden koivusta ja lahjoittaa sen lopuksi kansalle. Minun versiossani on seitsemän kieltä, jotka symboloivat viikonpäiviä ja sitä, kuinka Kalevalan aika soi tänäkin päivänä arjessamme (kieli, sanonnat, nimet jne).

Jäin miettimään, kuinka suuri tosielämän hauki olisi ollut, jotta siitä olisi saanut niin mahtavan kanteleen, mistä tulikin idea maalata maagisen kalan pieniä yksityiskohtia suurennetussa koossa. Hauen herkkä, painetta aistiva kylkivana sekä tarkka näkö olivat sopivat paikat sijoittaa kielet, ikäänkuin soittimen voima olisi tavoittanut kuulon lisäksi muutkin aistit.

Suomut ja silmä toistavat Luonnon matemaattisia muotoja, kuten simpukat, kasvit, sulat, kynnet, Linnunrata ja kaikki laajeneva. Oli kiehtovaa tutustua hauen ulkoisiin yksityiskohtiin. Ihmeellistä oli myös se, kuinka silminnähtävä väri olikin kymmenien eri värien muodostama harmonia.

Kiinnostuitko maalauksistani? Ota yhteyttä!

  YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

  Tilaa uutiskirje!

  Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

  Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

  Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.