JOUTSENLAULU 2022

30 x 40cm, 150g/m2 vitivalkoiselle paperille

50 kappaleen rajoitettu, signeerattu ja numeroitu juliste-erä

Numeroitu ja signeerattu

40€/kpl

Joutsenet saapuvat ensimmäisinä muuttolintuista Suomeen ja ne palaavat etelään muuttolinnuista viimeisimpinä. Suomen kansallislintu symboloi kuolemaa ja Kristuksen kärsimystä. Pitkäkaulaisen pyhän linnun uskottiin pystyvän näkemään maailmojen välillä sukeltaessaan ja toimimaan siten yhteyksinä maailmojen välillä. Karjalaisen uskomuksen mukaan joutsenen tappanutta odotti tuho ja sen vahingoittaminen oli suuri rikos. Lemminkäisen kohtalo Kalevalassa on tästä osuva esimerkki. Siitä huolimatta joutsenta metsästettiin lähes sukupuuttoon asti ja se rauhoitettiin vuonna 1934. Vasta 50-luvulla asenteet alkoivat muuttua.

(Henkilökohtainen: edesmennyt taiteilija-isäni Matti Korhonen kertoi minulle, että hänen lapsuudessaan hän söi veljensä kanssa heidän metsästämänsä joutsenen, koska ruoasta oli pulaa.)

Kansantarinoissa Joutsenet laulavat todella kauniisti, mutta vain silloin, kun on Viimeisen laulun aika. Joutsenlaulu on todellakin termi, jota käytetään taiteilijoiden mestariteokselle ennen kuolemaa. Voin vakuuttaa, että nimi ei minun tapauksessani viittaa mihinkään sellaiseen, MUTTA olen samaa mieltä, että jokainen taideteos on jollain tapaa parempi kuin edelliset.

Kuolema on minulle henkilökohtaisesti armollinen ja lohduttava aihe. Toivon, että itse vainajalle se on rauhaa ja kivuttomuutta, keveyttä ja helpotusta. Kuolema on myös ikuista kaipausta, suurta kiistatonta ja ehdottoman ikuista meille, jotka jäämme jäljelle. Tulen väreissä leimahtava Syksy on kaunis; Luonto valmistautuu kuolemaan. Mikä lähtö, näyttävä ja majesteettinen. Huomasin haluavani pyytää ”jää, älä lähde”. Mutta toisessa valossa Hän on jo siellä, minne en pääse vielä. Hän menee, minä jään.

kauppa printit juliste joutsenlaulu
JULISTE JOUTSENLAULU 2022

OSTA TAIDEJULISTE!

Tee tilaus tällä lomakkeella. Vastaan Sinulle maksuohjeilla ja laitan tuotteen matkaan.

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.