HEIJASTUS JA VARJO 2021

2 X 40CM X 100cm

Akryylimaalaukset kankaalle. Lisäksi fosforimaalia ja metallilehteä.

Koti Turussa.

”Heijastus” on maalaus shamaanittaresta rumpunsa kanssa, joka heijastuu sudeksi täysikuuta vasten. Sudesta tuli kalpea ja olen tyytyväinen villamaiseen paksuuteen, jolta työläs turkki nyt näyttää. Fosforimaalilla sain silauksen Taikaa työhön: se näyttää ihanalta sekä valossa että pimeässä.

”Varjoon” valitsin elementtejä ”Heijastuksen” perusteella. Vastakkainen sukupuoli ja vastavärit korostavat niiden välisiä eroja. Kotka on taivaan päiväeläin ja susi maan yöeläin, mutta kuitenkin molemmat valitsevat kumppanin koko elämänsä ajaksi. Varjo ja heijastuskin ovat molemmat valoa suhteessa pimeyteen. Pyöreä muoto taustalla on toisessa hopeista ja toisessa kultaista metallilehteä.

Tällä päivämäärällä kysymys kuuluu, mikä on kaunein suomenkielinen sana? Mielestäni se on MAAILMA. Paitsi että se kuulostaa kauniilta, muodostuu se sanoista MAA ja ILMA. Se olisi näiden kahden teoksen yhteisnimi, JOS ne olisivat yksi ja sama työ.

Kiinnostuitko maalauksistani? Ota yhteyttä!

    YHTEYS 2023 tilaa uutiskirje eevakart lumoudu taiteesta subscribe

    Tilaa uutiskirje!

    Tilaajana saat ilahtua taideuutisistani ensimmäisten joukossa.

    Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta INFO-sivulta.

    Uutiskirjeen tilaamisen lisäksi voit seurata taidematkaani somessa, jossa julkaisen sisältöä nimimerkillä @eevakart Facebookissa ja Instagramissa.